اعمال کنترل بر شرکت سهامی خاص
بنده موسس یک شرکت سهامی خاص در امور حمل و نقل شهری هستم که سهامداران آن اعضاء خانواده ام هستند شرکت فعالیت بسیار اندکی دارد و سودآور نیست دونفر هم به منطقه ما آمده اند که شرکت رقیب راه اندازی کنند و به من پیشنهاد شراکت دادند من هم ناچارا قبول کردم که قسمتی از سهام شرکت را رایگان به آنها بدهم آنها تخصص و تجربه خوبی دارند و مشابه همین شرکت را در شهر بزرگتر دارند اما متاسفانه قابل اعتماد نیستند
توافق اولیه اینگونه بود :
نفر اول صاحب 15% سهام و رئیس هیات مدیره
نفر دوم صاحب 40% سهام و نایب رئیس
بنده هم با 45% سهام عضو هیات مدیره و همچنین مدیر عامل باشم و حساب بانکی شرکت دست من باشد
حال پیش از آنکه آنها رسما سهامدار شوند به دنبال درج شرایطی در اساسنامه هستم که آنها با اتکا به داشتن سهام بیش از 50% و همچنین با داشتن دو رای از سه رای هیات مدیره نتوانند کنترل را از دست من خارج کنند
آنها می گویند تا دو سال هیچ تغییری بوجود نمی آید اما من نگرانم . ممکن است تصمیمات خاصی بگیرند مثلا با تعیین حقوق بالا برای خودشان ، سود شرکت را به عنوان حقوق برداشت کنند یا هر چیز دیگر؛ و من نتوانم با داشتن یک رای در هیات مدیره و با داشتن تنها 45% سهام جلوی آنها را بگیرم . یا اینکه منتظر بمانند و بعد از دو سال این کارها را بکنند.
پیشنهاد خودم این سه مورد است :
1) در اساسنامه درج شود که تمام تصمیمات لازم است با نظر موافق من باشد
2) درج شود که تصمیم گیری در خصوص 10% سهام آنها با من باشد ولی سود سهام را خودشان ببرند. به این ترتیب من در مجامع عمومی با داشتن 45% سهام و اختیار 5.5% سهام آنها عملا اختیاری بیش از آنها دارم
3) از طریق تعهد محضری یا وکالت محضری اقدامی صورت بدهیم
ضمنا با یک قاضی مشورت کردم گفت یک عقد لازم در دفترخانه تنظیم کن که به موجب آن شرکا متعهد باشند به موارد دلخواه شما عمل کنند
آیا پیشنهادات فوق قابل درج در اساسنامه هست و قابل اجراست و آیا کافی است یا خیر؟
چه راهکار بهتری برای این مساله دارید؟
آیا میتوانید عقد لازم را (طبق مشورت قاضی) برای بنده تنظیم نمائید تا در دفترخانه ثبت نمائیم؟
لطفا پاسخ عمومی ندهید بلکه مشخصا جمله یا بندی برای اساسنامه یا الحاقیه پیشنهاد بدهید یا قرارداد یا هرگونه راهکاری که بتوانم با به هدفم برسم