جزئیات سوال
پاسخ ها
مهرزاد مسیحی
۱۳۹۶/۰۱/۲۹ ۱۷:۲۹
در صورتی که شرایط طلاق به درخواست زوجه نداشته باشد می تواندحقوق مالی خود را با گرفتن وکیل مطالبه کند
سیامک محمودنژاد
۱۳۹۶/۰۱/۲۸ ۱۵:۰۹
کاربر محترم در ماده 14 فقط دادگاه صالح پیش بینی شده است اما اگر منظورتان این باشد که زوجه به تنهایی می تواند طلاق بگیرد که در این فرض باید شرایط طلاق از جمله عسر و حرج و یا تحقق شرط ضمن العقد نکاح موجود باشد در غیر اینصورت طلاق منتفی است و نمیتونه طلاق بگیره.
در خصوص طلاق خارج از ایران باید اینچنین توضیح داد که قوانین برونمرزی، روابط اتباع کشور را در خارج کشور تنظیم میکنند و اشخاص در هر کشوری زندگی کنند مطیع قوانین کشور خود هستند. به عبارتی طبق ماده 6 قانون مدنی «قوانین مربوط به احوال شخصیه از قبیل نکاح و طلاق و اهلیت اشخاص و ارث» در مورد کلیه اتباع ایران ولو اینکه مقیم خارج باشند مجری خواهد بود و بر اساس ماده 14 قانون جدید حمایت خانواده، صلاحیت محاکم و نحوه رسیدگی به دعاوی خانوادگی ایرانیان مقیم خارج از کشور با توجه به شرایط و محل اقامت زوجین، متفاوت است.
این ماده مقرر میدارد: «هرگاه یکی از زوجین مقیم خارج از کشور باشد، دادگاه محل اقامت طرفی که در ایران اقامت دارد برای رسیدگی صالح است. اگر زوجین مقیم خارج از کشور باشند ولی یکی از آنان در ایران سکونت موقت داشته باشد، دادگاه محل سکونت فرد ساکن در ایران و اگر هر دو در ایران سکونت موقت داشته باشند، دادگاه محل سکونت موقت زوجه برای رسیدگی صالح است. هرگاه هیچیک از زوجین در ایران سکونت نداشته باشند، دادگاه شهرستان تهران صلاحیت رسیدگی را دارد، مگر آنکه زوجین برای اقامه دعوی در محل دیگر توافق کنند». درصورتیکه زنوشوهری مقیم خارج از کشور باشند میتوانند دعوی طلاق خود را در محاکم خارجی مطرح کنند اگر از دادگاه محل اقامت آنان حکم طلاق صادر شود با مراجعه احدی از زوجین به مراکز اسلامی، صیغه شرعی طلاق با حضور عدلین جاری میشود و به تأیید مقامات ایرانی اعم از کنسولگری ایران یا دفتر حفاظت منافع یا سفارت جمهوری اسلامی ایران در آن کشور خواهد رسید و سپس مورد تأیید وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران قرار میگیرد و سپس احدی از زوجین جهت ثبت طلاق به دفاتر نمایندگی ایران در آن کشور مراجعه مینماید. اگر هرکدام از طرفین پرونده جهت ثبت حاضر نگردند زوج یا زوجه یا احدی از وکلای آنان به دادگاه خانواده ایران مراجعه و دعوایی به خواسته تنفیذ حکم طلاق صادره جهت ثبت آن مطرح میکنند. ثبت طلاق ایرانیان مقیم خارج از کشور در کنسولگریهای جمهوری اسلامی ایران به درخواست کتبی زوجین یا زوج با ارایه گواهی اجرای صیغه طلاق توسط اشخاص صلاحیتدار که با پیشنهاد وزارت امور خارجه و تصویب رئیس قوه قضاییه به کنسولگریها معرفی میشوند، امکانپذیر است.
احمد باقری
۱۳۹۶/۰۱/۲۸ ۱۴:۵۸
کار بر گرامی ، هر زن ایرانی متاهل در زمانی که می خواهد گذرنامه بگیرد یا گذرنامه خود را تمدید کند نیاز به کسب اجازه کتبی همسرش دارد و در فرمهای گذرنامه نیز یک بخش معین برای اعلام رضایت شوهر و امضای او وجود دارد که باید در دفترخانه اسناد رسمی گواهی شود. لذا مطابق بند ۳ ماده ۱۸ قانون گذرنامه به صراحت صدور گذرنامه برای زنان شوهردار را به موافقت کتبی شوهر موکول میکند. تنها استثنایی که مطرح می شود زنانی هستند که با شوهر خود مقیم خارج هستند و زنانی که شوهر خارجی اختیار کرده و به تابعیت ایرانی باقی ماندهاند. در موارد اضطراری نیز در صورت اجازه دادستان شهرستان امکان صدور گذرنامه وجود دارد اما این شرایط ضروری تعریف نشده و تشخیص آن به اختیار دادستانی است.بنابراین زوجه بدون اجازه زوج حق خروج از کشور را ندارد و در صورت خروج، شوهر می تواند نسبت به بازگرداندن ایشان اقدام نماید .
سیامک محمودنژاد
۱۳۹۶/۰۱/۲۸ ۱۴:۵۰
بله در این صورت نیز امکان طلاق وجود دارد و در مواد 14 و 15 قانون حمایت خانواده پیش بینی شده است
ماده۱۴ـ هرگاه یکی از زوجین مقیم خارج از کشور باشد، دادگاه محل اقامت طرفی که در ایران اقامت دارد برای رسیدگی صالح است. اگر زوجین مقیم خارج از کشور باشند ولی یکی از آنان در ایران سکونت موقت داشته باشد، دادگاه محل سکونت فرد ساکن در ایران و اگر هر دو در ایران سکونت موقت داشته باشند، دادگاه محل سکونت موقت زوجه برای رسیدگی صالح است. هرگاه هیچ یک از زوجین در ایران سکونت نداشته باشند، دادگاه شهرستان تهران صلاحیت رسیدگی را دارد، مگر آنکه زوجین برای اقامه دعوی در محل دیگر توافق کنند.
ماده۱۵ـ هرگاه ایرانیان مقیم خارج از کشور امور و دعاوی خانوادگی خود را در محاکم و مراجع صلاحیتدار محل اقامت خویش مطرح کنند، احکام این محاکم یا مراجع در ایران اجراء نمی شود مگر آنکه دادگاه صلاحیتدار ایرانی این احکام را بررسی و حکم تنفیذی صادر کند.
تبصره ـ ثبت طلاق ایرانیان مقیم خارج از کشور در کنسولگریهای جمهوری اسلامی ایران به درخواست کتبی زوجین یا زوج با ارائه گواهی اجرای صیغه طلاق توسط اشخاص صلاحیـتدار که با پیشنهـاد وزارت امور خارجه و تصویب رئیس قوه قضائیه به کنسولگریها معرفی میشوند امکانپذیر است. ثبت طلاق رجعی منوط به انقضای عده است. در طلاق بائن نیز زوجه می تواند طلاق خود را با درخواست کتبی و ارائه گواهی اجرای صیغه طلاق توسط اشخاص صلاحیتدار فوق در کنسولگری ثبت نماید. در مواردی که طلاق به درخواست زوج ثبت می گردد، زوجه می تواند با رعایت این قانون برای مطالبه حقوق قانونی خود به دادگاههای ایران مراجعه نماید.
ضمنا مرد میتونه همسرس رو ممنوع الخروج کنه ولی اگه زن به خارج از کشور بره برگردوندنش امکان نداره.
احمد باقری
۱۳۹۶/۰۱/۲۸ ۱۴:۴۸
با سلام
سیامک محمودنژاد
۱۳۹۶/۰۱/۲۸ ۱۴:۴۴
با سلام هم اکنون به سوالتان جواب داده خواهد شد.