صدای ضبط شده
آیا صدای ضبط شده توسط موبایل مبنی بر تهدید شخصی توسط شخص دیگر در دادگاه قابل استناد میباشد که کسی با استناد بر این از شخص دیگری شکایت کند؟
در تلگرام چطور؟
۱۳۹۶/۰۱/۲۱ ۱۹:۱۲
خیر رویه قضات در مورد صدای ضبط شده ، عدم توجه به آن به عنوان دلیل است
اما فیلم را می توان به عنوان دلیل پذیرفت البته با شرایطی
۱۳۹۶/۰۱/۲۱ ۱۹:۰۹
باسلام
۱۳۹۶/۰۱/۲۱ ۱۶:۴۰
در مورد تهدید ادله اثبات کیفری باید موجود باشد از جمله شاهد و اقرار.
اما با اینحال قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392در بخش دهم با عنوان آیین دادرسی جرائم رایانه ای ادله الکترونیکی را نیز مورد پذیرش قرار داده است و ماده 684 قانون فوق تصویب آیین نامه جمع آوری و استنادپذیری ادله الکترونیکی رو پیش بینی کرده است و ماده 49 قانون جرایم رایانه ای نیز استنادپذیری ادله الکترونیکی رو تجویز کرده است و نهایتاً این آیین نامه توسط وزارت دادگستری با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تهیه و در ۴۸ ماده و ۱۱ تبصره در تاریخ ۱۲/۵/۱۳۹۳ به تصویب رئیس قوه قضاییه رسیده و لازم الاجرا است و ماده 47 این آین نامه مقرر داشته: نسخه های تهیه شده از داده های رایانه ای قابل استناد به صورت متن، صوت یا تصویر در حکم اصل داده می باشند.
در حالت کلی قاضی می تواند صدای ضط شده را به کارشناس خبره و متخصص ارجاع دهد تا صحت و سقم آن احراز شود ولی در حالت کلی ارزش و اعتبار آن بر عهده قاضی می باشد و ممکن است صدای ضبط شده را به عنوان ادله قانونی نپذیرد. اما با اینحال مواردی دیده شده که قاضی به صدای ضبط شده اعتبار داده است.
کاربر گرامی در صورت ابهام و سوال می توانید به پروفایل اینجانب مراجعه نمائید.
۱۳۹۶/۰۱/۲۱ ۱۶:۳۶
در محاكم دادگستري استفاده از صوت و تصوير و استناد به آن بعنوان دلیل مورد قبول نيست و قانونگذار به عنوان دليل به چنين مواردي توجه نكرده است .اما عده ای معتقدند از اين موارد باز هم به عنوان اماره ميتوان استفاده كرد و اگر اين فيلم يا صدا اصالت داشته باشد و برای قاضی ایجاد یقین کند ميتواند مورد توجه دادگاه قرار گيرد.
دليلي كه باعث شده قانونگذار اين موارد را نپذيرد، اين است كه اصالت صوت و تصوير هميشه كشف نميشود و به همين دليل نميتوان به آن توجه كرد.
از طرفي ممكن است اين تصاوير و اصوات ساختگي باشد، اما اگر اصالت اين موارد در دادگاه ثابت شود ميتواند مورد توجه واقع شود و در اين مورد در صورت اعتراض متشاكي، شاكي ميتواند از دادگاه تقاضاي بررسي اصالت صدا و تصوير را مطرح كند.
بنابراین اگر صدای ضبط شده در کنار سایر دلایل برای قاضی ایجاد یقین کند قابل استناد است.
۱۳۹۶/۰۱/۲۱ ۱۶:۳۰
با سلام تا لحظاتی دیگر پاسخ شما ارسال میگردد.
۱۳۹۶/۰۱/۲۱ ۱۶:۲۹
کار بر گرامی با سلام
صدای ضبط شده جزو ادله اثبات دعوی در قوانین کیفری کشور ما ذکر نشده لذا در رویه قضایی صرفا یک اماره و قرینه برای اثبات بزه یا تبرئه متهم محسوب میشه و صدا مستقلاً برای انتساب یا عدم انتساب یک جرم به شخص کافی نمی باشد. چنانچه صدای منتسب به شخص، مورد انکار و تکذیب قرار گیرد و نتوان پس از انکار نامبرده با دلایل دیگر انتساب و تعلق آن را به وی ثابت کرد صدای ضبط شده از درجه اعتبار نیز ساقط خواهد بود.
۱۳۹۶/۰۱/۲۱ ۱۶:۲۵
کار بر محترم
نظر به اینکه ادله اثبات دعوی در قوانین کیفری کشور ما احصاء شده اند و صدای ضبط شده جزو ادله ذکر شده در قانون نمی باشد لذا صدای ضبط شده را در رویه قضایی صرفا یک اماره و قرینه برای اثبات بزه یا تبرئه متهم می دانند و این نوار ضبط شده و صدا مستقلاً برای انتساب یا عدم انتساب یک جرم به شخص کافی نمی باشد. چنانچه غیر از نوار ضبط شده ادله محکمه پسند یا به عبارتی بینه شرعی و قانونی برای انتساب یک بزه به شخص وجود داشته باشد این نوار ضبط شده نیز می تواند در کنار آن دلایل محکمه پسند به عنوان یاور آن دلیل به قاضی کمک کند. از سوی دیگر اگر صدای منتسب به شخص، مورد انکار و تکذیب قرار گیرد و نتوان پس از انکار نامبرده با دلایل دیگر انتساب و تعلق آن را به وی ثابت کرد صدای ضبط شده از درجه اعتبار (حتی با عنوان اماره و قرینه) نیز ساقط می شود.
در خصوص تلگرام یا سایر نرم افزارهای مشابه نیز توضیحات فوقالاشعار قابل تسری می باشد.
ضمناً در صورت ابهام در پاسخ ارائه شده می توانید به پروفایل اینجانب مراجعه نمائید.
۱۳۹۶/۰۱/۲۱ ۱۶:۱۷
با سلام
هم اینک به سوالتان پاسخ داده خواهد شد.
۱۳۹۶/۰۱/۲۱ ۱۶:۱۶
با سلام تا دقایق دیگر پاسخ سوال شما بصورت مستند ارائه خواهد شد.