چک اقدام شده
با عرض ساام خدمت جنابعالی و تقاضای پاسخگویی سریع،
موکل مدنی اینجانب ، در سال 94 اقدام به صدور تعدادی چک جهت اخذ تسهیلات و وجه مورد نیاز به منظور تامین مخارج خرید ماشین آلات یک واحدصنعتی لوازم پزشکی، در وجه شخصی به نام آقای کامبیز تیموری نموده .همه این چکها در تاریخ مربوطه به بانک ارائه شده و در مورد آن اقدام به صدور برگشتی به دلیل فقدان موجودی شده است. یکی از این چکها که ابتدا به مبلغ 40.000.000 چهل میلیون ریال صادر شده و بعد با خط زدن ، به 4.080.000.000 چهارمیلیاردوهشتادمیلیون ریال اصلاح شده ، در تاریخ 30/10/94 (تاریخ چک) در بانک صنعت ومعدن برگشت خورده و گواهی برگشتی آن نیزبه دلیل کسرموجودی صادر شده.توضیح این که ذینفع اولیه چک ، آقای کامبیزتیموری بوده و بعد در دو مرحله ، ابتدا به بابک ربیعی و سپس به محمدعلی جان نثار(دارنده نهایی چک و اقدام کننده حقوقی) منتقل شده است.
چکهای صادره از جمله چک فوق ، فاقد قید عبارت"بابت امانت "یا "به صورت امانی" یا بابت تضمین" بوده ، ضمنا کلمه حواله کرد نیز در متن چاپی چک ازطرف صادرکننده، خط نخورده و لذا زمینه لازم برای انتقال چک به اشخاص ثالث فراهم شده. تصویر ظهر چک و گواهی برگشتی موجود است.
در ادامه ، آقای جان نثار(برگشت زننده چک) در تاریخ 9/12/1394 تحت شماره پرونده 9409982513400964 اقدام به تنظیم دادخواست نموده که به شعبه 14 دادگاه عمومی حقوقی شهرستان قم ارجاع شده. (شماره بایگانی شعبه 941043 ) متن دادخواست تنظیمی حاکی از این است که محمد علی جان نثار عنوان نموده :"من مبلغ چهارمیلیاردوهشتادمیلیون ریال از نامبرده طلبکارم که نامبرده (خوانده دادخواست) با وصف مراجعات مکرر و حلول اجل و سررسید از تادیه و پرداخت آن خودداری می کنندفلذا مستندا به مواد 198 قانون دارسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی و 310 قانون تجارت درخواست رسیدگی و صدور حکم محکومیت خوانده به پرداخت مبلغ خواسته به میزان فوق بعلاوه کلیه خسارات قانونی و هزینه دادرسی و تاخیرتادیه در حق اینجان مورد استدعااست"
سپس در تاریخ 24/12/1394 ابلاغیه برای خوانده صادر و او به دلیل ارسال ابلاغیه به محل کارخانه ( که در حال حاضرمتروکه است) نامبرده از ابلاغیه مطلع نشده و در تاریخ 3/3/95 در جلسه حاضرنشده . پس از آن شعبه 14 دادگاه عمومی قم در تاریخ 5/5/1395 اقدام به صدور حکم با شماره دادنامه 9509972513400238 نموده و اعلام نموده "...حکم بر محکومیت خوانده به پرداخت مبالغ و خسارات موضوع دعوی در حق خواهان صادر و اعلام می گردد ، این حکم غیابی است و ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ قابل واخواهی در این دادگاه و ظرف بیست روز از تاریخ انقضاء مهلت واخواهی قابل تجدیدنظرخواهی در دادگاه تجدید نظر استان قم است."( ضمیمه : صورت جلسه تشکیل جلسه دادگاه)
سوال: با این اوصاف، ودر صورت درخواست واخواهی (واعسار از هزینه های دادرسی)و تنظیم دادخواست جلب ثالث از طرف فردمحکوم شده(که هم اکنون صادر شده است) با توجه به این که هدف اصلی از صدور چک ، دریافت تسهیلات بوده و عملا این وام از طرف اقدام کننده چک به صادرکننده چک، پرداخت نشده ، چگونه و با چه شرایطی می توان رای محکومیت صادره را ابطال نمود؟ سوال دیگر این که آیا اگراحتمالا مشخص شود که نوشته خط خورده رو و ظهرچک ، متعلق به شخص دارنده حساب صادرکننده چک نبوده و او فقط امضا نموده است ، آیا به حل موضوع کمک می کند؟
سپاس بیکران از شما.پاک اندیش09124854074