جزئیات سوال
پاسخ ها
سهراب کلانتری
۱۴۰۰/۰۵/۰۵ ۰۹:۵۳
با سلام
در طلاق توافقی نیازی به معرفی داور نیست و مشاوره قبل از طلاق انجام می شود
سودابه تائبی
۱۳۹۵/۰۶/۰۹ ۰۶:۳۷
با سلام کاربر گرامی بله در طلاق توافقی نیز معرفی داور به دادگاه لازم است.
آنها با بررسی محتویات پرونده نظر میدهند که دو طرف دعوا به هیچ عنوان حاضر به صلح و سازش با یکدیگر نیستند.
حسب ماده چهار آییننامه اجرایی تبصره یک ماده واحده قانون اصلاح مقررات مربوط به طلاق داوران منتخب و یا منصوب باید واجد شرایط زیر باشد :
۱- مسلمان ۲- آشنایی نسبی به مسایل شرعی ُخانوادگی و اجتماعی ۳- حداقل چهل سال تمام ۴- متاهل ۵- معتمد ۶- عدم اشتهار به فسق و فساد.
بند ۳ شرایط مذکور یعنی شرط چهل ساله به موجب رای شماره ۳۶ مورخ ۱۳/۲/۸۳هیاتعمومی عدالت اداری باطل شده است .
دادگاه به زوجین اعلام میکند که داورانی از بین بستگان یا آشنایان مورد اعتماد خویش تعیین و به دادگاه معرفی کنند.طبق ماده 2 آیین نامه اجرایی قانون اصلاح مقررات مربوط به طلاق پس از صدور قرار ارجاع امر به داوری ، هریک از زوجین مکلفند ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ ، یک نفر از اقارب خود را که واجد شرایط مقرر در این آیین نامه هستند، به عنوان داور به دادگاه معرفی نمایند.
طبق ماده 3 – در صورتی که در بین اقارب ، فرد واجد شرایط نبوده یا دسترسی به آنان مقدور نباشد و یا اقارب ، از پذیرش داوری استنکاف نمایند، هریک از زوجین می تواند داور خود را از بین افراددیگر که واجد صلاحیت هستند، تعیین و معرفی نماید و در صورت امتناع یا عدم توانایی در معرفی داور، دادگاه راسا از بین افراد واجد شرایط ، مبادرت به تعیین داور یا داوران خواهد کرد.
داوران منتخب یا منصوب از ناحیه دادگاه سعی در ایجاد سازش میان زوجین میکنند و چنانچه موفق به این کار نشوند، با اعلام مراتب به دادگاه خانواده، دادگاه مذکور درخواست گواهی عدم امکان سازش صادر میکند.
درصورتیکه نیاز به مشاوره حقوقی دارید میتوانید از طریق پروفایل اینجانب طرح سوال نمایید.