جزئیات سوال
پاسخ ها
سودابه تائبی
۱۳۹۸/۰۷/۱۵ ۰۹:۴۴
با سلام کاربر گرامی چنانچه سند رسمی ویلا در زمان حیات پدرتان به مادرتان انتقال قطعی شده است شرعا و قانونا فرزند ذکور از همسر سابق پدرتان ارث نمیبرد .
زیرا انتقال در زمان حیات ایشان با اختیار خودشان صورت گرفته و مصداق ترکه و سهم الارث نیست.
به اموال متوفی بعد از فوت ترکه میگویند بنابراین کسی که در زمان حیاتش اموال خود را رسما بنام دیگری منتقل کرده است عنوان صوری بودن یا محروم کردن از سهم الارث صدق نمیکند.
لیکن چنانچه وجدانا بجهت تبعیض پدرتان بین فرزندانش شما قصد دارید سهمی را برای برادرتان در نظر بگیرید میتوانید طبق نظر کارشناس سه دانگ پدرتان را قیمت گذاری کنید سپس طبق قانون ارث تقسیم بر وراث در قید حیات کنید که شامل چهار فرزند ذکور و مادرتان میشود و پس از مشخص شدن سهم برادرتان طبق قانون ارث ، مبلغی را نقدا به ایشان پرداخت کنید.
اگرچه شرعا و قانونا دینی بر ذمه ی شما و پدرتان نیست.
احمد باقری
۱۳۹۸/۰۷/۱۴ ۲۱:۴۶
با سلام کاربر گرامی با توجه به اینکه پدر شما در زمان حیات خود اون خانه را بنام مادرتان زده و سند رسمی بنام مادرتان تنظیم شده است و از طرف دیگر اون برادر ناتنی شما ارثی از مادر شما نمیبره لذا هیچ سهمی از اون خونه به برادر ناتنی شما که مادرشان شخص دیگری است و قبلا طلاق گرفته تعلق نخواهد گرفت.
نرگس محمودی
۱۳۹۸/۰۷/۱۴ ۲۱:۲۶
سلام شخص در زمان حیات حق دارد نالش را به هر کس که میخواد هدبه کند یا واگذار کند با توجه که مال به نادرتان منتقل شده از ان مادرتان هست و فقط به وراث مادرتان به ارث می رسد و به کسانی که وراث او نیستند نمی رسد