جزئیات سوال
پاسخ ها
سیده لیلا جوادی
۱۳۹۸/۰۱/۰۶ ۱۷:۵۸
با سلام کاربر گرامی
کسی که مال دیگری را با علم به اینکه مال غیر است به نحوی منفعت و یا عین آنرا بدون اجازه به دیگری منتقل کند، کلاهبردار محسوب میشود.
همچنین انتقال گیرنده که در حین معامله عالم به عدم مالکیت انتقال دهنده باشد. یعنی بداند کسی که مثلا خودرو را میفروشد مالک خودرو نمیباشد.
در صورتیکه خریدار جدید (مالک) بعد از اطلاع از اینکه مال خریداری شده متعلق به دیگری بوده، تا یک ماه مالک اصلی را مطلع نکند، معاون جرم محسوب میشود و مجازات خواهد شد.
جرم انتقال مال غیر جرمی مقید است که نتیجه آن به صورت ایراد ضرر مالی به غیر جلوهگر میشود؛ در این جرم اضرار بالقوه مطرح است نه اضرار بالفعل.
جرم انتقال مال غیر یکی از صور خاص کلاهبرداری است .
سيد روح اله معزي
۱۳۹۸/۰۱/۰۲ ۱۹:۰۴
مطابق ماده یک قانون مجازات راجع به انتقال مال غیر ، کسی که مال غیر را با علم به اینکه مال غیر است به نحوی از انحاء عیناً یا منفعتاً بدون مجوز قانونی به دیگری منتقل کند کلاهبردارمحسوب و مطابق ماده 238 قانون عمومی محکوم میشود. و همچنین است انتقالگیرنده که در حین معامله عالم به عدم مالکیت انتقال دهنده باشد.
تنظیم قول نامه توسط مسر سابق با علم به عدم مالکیت خود ، مصداق انتقال مال غیر است . در واقع همین که انتقال دهنده عالم به عدم مالکیت خود باشد ، سوء نیت وی محرز و مسلم است .
مضاف این که چون این جرم مقید است و تحقق آن مشروط به ورود ضر به مالک است ، اما صرف وجود ضرر بالقوه برای ارتکاب بزه کافی برای تعقیب و مجازات مرتکب آن می باشد .
در خصوص انتقال گیرنده اما باید علم وی به عدم مالکیت انتقال دهنده احراز شود . به نظر می رسد در فرض سوال شوهر جدید زن ، از این موضوع اطلاع داشته که در این صورت عمل وی نیز منطبق با همین ماده قانونی و مباشر جرم می باشد .
به نظر بنده حتی در صورت بیان ادعای صوری بودن معامله ، سوء نیت زن و شوهر زائل نمی شود . چرا که در صورت پذیرش ادعای ایشان ، سنگ روی سنگ بند نمی شود و باعث حرج و مرج می شود .
سيد روح اله معزي
۱۳۹۸/۰۱/۰۲ ۱۸:۵۳
سلام پاسخ خدمتتان ارسال می شود .
سيد روح اله معزي
۱۳۹۸/۰۱/۰۲ ۱۸:۴۴
سلام پاسخ خدمتتان ارسال می شود .
سودابه تائبی
۱۳۹۸/۰۱/۰۱ ۰۲:۱۳
با سلام کاربر گرامی در قانون شرط لازم برای تحقق جرم انتقال مال غیر ، آگاهی شخص به تعلق آن به دیگری دانسته شده است.
جرم انتقال مال غیر جرمی مقید است که نتیجه آن به صورت ایراد ضرر مالی به غیر جلوهگر میشود؛ با این وجود در این جرم اضرار بالقوه مطرح است نه اضرار بالفعل چرا که مطابق قانون، تصرف عملی بر مال مورد انتقال شرط تحقق جرم نیست بلکه صرف انجام معامله و انتقال حقوقی مال که منجر به اضرار بالقوه میشود، برای تحقق جرم انتقال مال غیر کافی است. اما این نتیجه، یعنی اضرار بالقوه، مسلما باید ناشی از عمل مرتکب باشد تا این جرم تحقق یابد و این عمل باید مبتنی بر سوءنیت باشد.
نرگس محمودی
۱۳۹۷/۱۲/۲۹ ۲۲:۱۸
با سلام اگر ملک به نام خانم نبوده باشد حقی برای واگذاری به فرد دیگر نداشته و فروش مال غیر می باشد و کلاهبرداری نیز می تواند باشد چرا که به غیر صاحب سند کس حق نقل و انتقال ملک را ندارد
احمد باقری
۱۳۹۷/۱۲/۲۹ ۱۹:۵۵
با سلام کاربر گرامی با توجه به طرح سوال جنابعالی که ظاهرا ملک از طرف صاحب سند هر چند صوری مورد معامله قرار گرفته لذا در انجام معامله سمت داشته و به نظر اتهام فروش مال غیر منتفی است لیکن در صورت اثبات نیات وی و تبانی و هر اتهام دیگر وی نیاز به بررسی است .