جزئیات سوال
پاسخ ها
سودابه تائبی
۱۳۹۷/۱۲/۰۷ ۱۷:۲۷
با سلام کاربر گرامی هنگامی خیانت در امانت مصداق دارد که مال از طرف مالک، متصرف قانونی و یا ماذون از طرف مالک به امانت گذاشته شده باشد. لذا چنانچه مالکیت ب محرز نباشد و الف متصرف قانونی باشد امین نمیتوانسته بدون اطلاع الف مال سپرده شده را به دیگری بدهد.
مال باید توسط مالک و یا متصرفی که تصرف وی قانونی، مشروع و مورد حمایت قانون قرار دارد به شخص امین سپرده شده باشد تا به تبع آن سپردن آن شخص نیز مشروع و قانونی بوده و مورد حمایت قرار گیرد لذا چنانچه مالکیت ب اثبات شود جرمی رخ نداده است.
نرگس محمودی
۱۳۹۷/۱۲/۰۷ ۱۶:۰۷
با سلام اگر شما با فرد امین چنین توافق کردید تا زمان حل اختلاف ماشین نزد شما امانت باشد و با توجه به اینکه حل اختلاف ملزم اطلاع دادن این امر به امین بوده اگر چنین توافقی حاصل نشده و ماشین به یکی طرفین تحویل داده است خیانت در امانت محسوب می شود
احمد باقری
۱۳۹۷/۱۲/۰۷ ۱۶:۰۶
با سلام کاربر گرامی با توجه به فرض سوال شما و نظر به مفهوم خیانت در امانت که باید جنسی یا پولی یا هر اشیایی از طرف متصرف قانونی به کسی سپرده شود و امین بر خلاف توافق صورت گرفته از عودت مال سپرده شده به واگذارنده خودداری کند در اینجا چون الف ماشبن را به امین واگذار کرده بوده امین باید ماشبن را به الف عودت میداد یا نماینده قانونی وی. لذا بدون توجه به سمت فرد به ماشین را به ایشان تحویل داده است موضوع میتواند مشمول خیانت در امانت شود هر چند سو نیت که از ارکان ثلاثه جرم است باید ثابت شود.
سیده لیلا جوادی
۱۳۹۷/۱۲/۰۷ ۱۴:۵۹
با سلام کاربر گرامی
برای اینکه عمل ارتکابی مشمول جرم خیانت در امانت شود، مال باید به وسیله مالک یا متصرف قانونی به امین سپرده شود.
در اینجا باید سند ماشین رویت گردد که آّیا سه دانگ سه دانگ به نام الف و ب بوده است که در اینصورت نسبت به سه دانگ الف مختار بوده به امین بسپارد نه شش دانگ.
ولی به طور کلی می توان پاسخ داد که به نظر می رسد در اینجا چون ب مالک می باشد جرم خیانت در امانتی صورت نگرفته است، در ضمن بایستی در جرم خیانت در امانت نتیجه مجرمانه (ضرر مالک) حاصل گردد که با توجه به گفته های شما در اینجا منتفی است.