جزئیات سوال
پاسخ ها
موسسه حقوقی یگانه عدل آفرین - محمد غلامی
۱۳۹۲/۰۵/۲۴ ۱۵:۳۶:۱۶
سلام مجدد
همانطور که در ماده و نظریه مشورتی بیان شده است، تا زمانی که حق منجز نشده است، انجام عملیات اجرایی مجاز نیست. پس از صدور حکم دادگاه و انتقال حق سرقفلی به خواهان، حق منجز و مستقر خواهد شد.
پس از آنکه حق سرقفلی قانونا به شخص منتقل شد، وی میتواند در صورتی که اجازه فروش سرقفلی و انتقال به غیر را داشته باشد، شخصا اقدام نماید و در صورتی حق فروش و انتقال حق سرقفلی به غیر نداشته باشد، می تواند از طریق دادگاه مجوز انتقال به غیر را دریافت و سپس حق سرقفلی را واگذار نماید.
موید باشید
محمد مراد كدخدا
۱۳۹۲/۰۵/۲۴ ۱۴:۲۳:۴۱
پس توقیف آن چه فایده ای دارد؟ چگونه این حق منجز میشود؟
موسسه حقوقی یگانه عدل آفرین - محمد غلامی
۱۳۹۲/۰۵/۲۴ ۱۳:۳۵:۰۰
سلام و عرض ادب
سرقفلی حق منجزی است توقیف و تملیک آن به طلبکار با هیچ مانعی مواجه نخواهد بود و به حق مالک عین یا ثالث دیگر، خدشهای وارد نخواهد ساخت. اما با توجه به اینکه نسبت به سرقفلی حق اشخاص ثالث نیز مطرح است و مخصوصا اینکه انتقال آن منوط به رضایت مالک ملک است، فروش آن بدون رضایت مالک یا دیگر اشخاصی که حقی دارند، ممکن نیست.
ماده 62 آییننامه اجرای مفاد اسناد رسمی لازمالاجرا:
«بازداشت حقوق مدیون نسبت به سرقفلی یا منافع جایز است لکن مزایده آن به لحاظ رعایت اشخاص ثالث جایز نیست. در صورت بازداشت منافع، مراتب به اداره ثبت محل جهت ثبت در دفاتر بازداشتی و ابلاغ آن به دفاتر اسناد رسمی مربوط اعلام میگردد.»
و
نظریه مشورتی شماره 5602/7 مورخه 2/12/59 که میگوید: «توقیف سرقفلی (که میزان آن توسط کارشناس تعیین خواهد شد) به وسیله اجرا جایز است ولی چون این حق معلق است مادام که منجز، نشده و مستقر نگردیده است انجام عملیات اجرایی مجاز نیست.»
موفق باشید