خانواده و ازدواج
2-اگر دو دادخواست جدا هستند آیا الزام به تمکین قابلیت اجرایی دارد؟اگر دارد چگونه
۱۳۹۷/۱۰/۲۲ ۲۱:۳۷
با سلام کاربر گرامی
زوج یا وکیل او در موارد عدم تمکین زوجه بایستی با دادن دادخواست الزام به تمکین از طریق ثبت در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی در دادگاه خانواده محل اقامت زوجه اقامه دعوی تمکین کند. بهتر است قبل از تقدیم دادخواست، اظهارنامه ای مبنی بر لزوم تمکین و بازگشت زوجه به منزل از طرف شوهر برای زن فرستاده شود.
هر دو الزام به تمکین و عدم تمکین یک مفهوم دارد.
باید توجه کرد اجرای حکم عدم تمکین اینست که به زور و قوه قاهره زنی را که محکوم به تمکین شده به خانه شوهر نمی آورند. فقط اگر زوجه رای دادگاه را اجرا نکند و تمکین از شوهر نکند ناشزه محسوب می شود و زوج می تواند از مزایای آن استفاده کند از جمله عدم پرداخت نفقه و .....
۱۳۹۷/۱۰/۲۲ ۲۱:۳۳
با سلام
کاربر گرامی شما باید دادخواست الزام به تمکین زوجه را مطرح نمائید که دادگاه در صورتیکه دعوای شما را محمول بر صحت تشخیص دهد حکم بر تمکین زوجه از زوج را صادر خواهد و اگه در مرحله اجرای حکم زوجه حاضر به تمکین نشود واحد مددکاری با تنظیم صورتجلسه ای عدم تمکین زوجه را اعلام خواهد کرد.
۱۳۹۷/۱۰/۲۲ ۲۱:۳۲
سلام کاربر گرامی حکم الزام به تمکین یا عدم تمکین هر دو یک مفهوم دارد لیکن وقتی از طرف زوج مطرح میشه اصطلاحا میگیم الزام به تمکین زوجه و وقتی از طرف زوجه ثحبت میشه به جهت عدم تمکین زوجه دادخواست الزام به تمکین از جانب زوج مطرح میشه و هر دو یک موضوع واحد می باشد و الزام بدین صورت است که با اخذ حکم الزام به تمکین زوج درخواست اجرا میکنه و در حثور نماینده اجرای احکام و کلانتری مربوطه زوجه به منزل زوج ارشاد و راهنمایی میشود.