ازدواج در عده و قاعده الفراش
دادگاه ها ، گفته ی زن را در مورد زمانی منقضی شدن 3طهر ، ولادت ، بکارت ، زنا و رضاع و ...ملاک قرار می دهند و بقیه مدارک را عدم کفایت ادله می زنند؟
۱۳۹۷/۰۴/۲۲ ۱۲:۲۸
سلام
طبق عرف و رویه و قانون و شرع در این زمینه گفته زن ملاک عمل قرار مگیرد اما نهایت اینکه در صوت بروز اختلاف شدید و غیر قابل حل از طریق قضایی یک آزمایش دی ان ای میتواند پدر واقعی طفل را مشخص کند کما اینکه مستندات بیمارستانی نیز عمدتا از درصد بالای اطمینان برخوردا ر نیستند تا بتوان با استناد به آنها چیزی را ثابت کرد کمااینکه قاعده فراش هم به نفع همسر دوم هست و مابقی نشانه ها
پس بهترین راه حل در دنیای پیشرفته امروز یک آزمایش هویت شناسی است
۱۳۹۷/۰۴/۲۲ ۱۲:۲۲
سلام کاربر گرامی مطابق ماده ماده 1159 - هر طفلی که بعد از انحلال نکاح متولد شود ملحق به شوهر است مشروط بر اینکه مادر هنوز شوهر نکرده و از تاریخ انحلال نکاح تا روز ولادت طفل بیش از ده ماه نگذشته باشد مگر آن که ثابت شود که از تاریخ نزدیکی تا زمان ولادت کمتر از شش ماه و یا بیش از ده ماه گذشته باشد. لیکن به نظر اینجانب و با توجه به متن سوال جنابعالی که مقرر فرموده اید که نطفه طفل قبل از جاری شدن صیغه طلاق طی آمیزشی که با زن خود داشته اید ایجاد شده لذا چنانچه این امر با ارجاع امر به پزشکی قانونی و آزمایشات دی ای ان اثبات شود یک دلیل محسوب میشود و اماره مورد نظر ماده مزبور تاب مقاومت در برابر دلیل را نخواهد داشت بنابراین هر چند زوجه ازدواج مجدد داشته چه قبل از منقضی شدن زمان عده و چه بعد از آن که خود جای بحث داشته و یک کار حرام را مرتکب شده است لین در موضوع سوال شما در صورت ارائه مدارک متقن مورد اشاره نسب طفل به شوهر قبلی یعنی شما ملحق خواهد شد و قاعده فراش اعمال نخواهد شد.هر چند نهایت امر نظر قاضی رسیدگی کننده مهم و قاطع خواهد بود.
۱۳۹۷/۰۴/۲۲ ۱۰:۱۹
طبق مفاد ماده 1158 قانون مدنی طفل به شوهر دوم ملحق می شود چرا که خانم ازدواج کرده است در صورتی که ازدواج نکرده بود طفل قبل از 10 ماه متولد شده بود ملحق به شوهر اول بود
طبق ماده 1161 در صورتی که شوهر اقرار ابئیت طفل کند طفل به او ملحق شود حال اگر شما اقدام به طرح دعوا کنید و اذعان به ابویت کنید طفل به شما ملحق می شود
در صورتی که شوهر این خانم از وجود مانع ازدواح که همان عدم اتمام عده است جاهل باشد این طفل نسبت به ایشان مشروع است و اگر آگاه بوده نسبت به ایشان نامشروع و همچنیم در مورد این خانم
۱۳۹۷/۰۴/۲۲ ۱۰:۰۵
مطابق ماده 1158 قانون مدنی ، طفل به شوهر دوم زن ملحق می شود .
ماده 1158 - طفل متولد در زمان زوجیت، ملحق به شوهر است مشروط بر اینکه از تاریخ نزدیکی تا زمان تولد کمتر از شش ماه و بیشتر از ده ماه نگذشته باشد.
اما اگر مادر شوهر شوهر نکرده بود ، طفل به شوهر اول ملحق می شد .
ماده 1159 - هر طفلی که بعد از انحلال نکاح متولد شود ملحق به شوهر است مشروط بر اینکه مادر هنوز شوهر نکرده و از تاریخ انحلال نکاح تا روز ولادت طفل بیش از ده ماه نگذشته باشد مگر آن که ثابت شود که از تاریخ نزدیکی تا زمان ولادت کمتر از ششماه و یابیش از ده ماه گذشته باشد.
در فرض سوال با توجه به این که شوهر نمی دانسته زن در عده طلاق قرار دارد مطابق ماده 1051 و 1166 ، چون مرد نسبت به مانع ازدواج جاهل بوده ، فرزند نسبت به او مشروع و نسبت به زن که عالم بوده ، نامشروع است .
ماده 1051 - حکم مذکور در ماده فوق در موردی نیز جاری است که عقد از روی جهل به تمام یا یکی از امور مذکوره فوق بوده و نزیکی هم واقع شده باشد در صورت جهل و عدم وقوع نزدیکی عقد باطل ولی حرمت ابدی حاصل نمی شود.
ماده 1166 - هرگاه به واسطه وجود مانعی نکاح بین ابوین طفل باطل باشد نسبت طفل به هر یک از ابوین که جاهل بر وجود مانع بوده مشروع و نسبت به دیگری نامشروع خواهد بود.
در صورت جهل هر دو، نسب طفل نسبت به هر دو مشروع است.
۱۳۹۷/۰۴/۲۲ ۰۹:۴۹
سلام وقت بخیر
ماده ۱۱۵۸ – طفل متولددرزمان زوجیت ملحق به شوهراست مشروط بر اینکه ازتاریخ نزدیکی تازمان تولدکمترازششماه وبیشترازده ماه نگذشته باشد.
ماده ۱۱۵۹ – هرطفلی که بعدازانحلال نکاح متولدشودملحق بشوهراست مشروط براینکه مادرهنوزشوهرنکرده وازتاریخ انحلال نکاح تاروزولادت طفل بیش ازدوماه نگذشته باشدمگرآنکه ثابت شودکه ازتاریخ نزدیکی تازمان ولادت کمترازششماه ویابیش ازده ماه گذشته باشد.
ماده ۱۱۶۰ – درصورتی که عقدنکاح پس ازنزدیکی منحل شودوزن مجدداشوهر کندوطفلی ازاومتولدگرددطفل به شوهری ملحق می شودکه مطابق موادقبل الحاق اوبه آن شوهرممکن است درصورتی که مطابق موادقبل الحاق به هردوشوهرممکن باشدطفل ملحق به شوهردوم است مگرآنکه امارت قطعیه برخلاف آن دلالت کند.
ماده ۱۱۶۱ – درموردموادقبل هرگاه شوهرصریحایاضمنااقراربه ابوت خودنموده باشددعوی نفی ولدازاومسموع نخواهدبود.
ماده ۱۱۶۲ – درموردموادقبل دعوی نفی ولدبایددرمدتی که عادتاپس از تاریخ اطلاع یافتن شوهرازتولدطفل برای امکان اقامه دعوی کافی می باشداقامه گرددودرهرحال دعوی مزبورپس ازانقضاءدوماه ازتاریخ اطلاع یافتن شوهراز تولدطفل مسموع نخواهدبود.
ماده ۱۱۶۳ – درموردی که شوهرمطلع ازتاریخ حقیقی تولدطفل نبوده و تاریخ رابراومشتبه نموده باشندبنوعی که موجب الحاق طفل به اوباشدوبعدها شوهرازتاریخ حقیقی تولدمطلع شودمدت مرورزمان دعوی نفی دوماه ازتاریخ کشف خدعه خواهدبود.
ماده ۱۱۶۴ – احکام موادقبل درموردطفل متولدازنزدیکی به شبهه نیز جاری است اگرچه مادرطفل مشتبه نباشد.
ماده ۱۱۶۵ – طفل متولدازنزدیکی به شبهه فقط ملحق بطرفی می شودکه در اشتباه بوده ودرصورتی که هردودراشتباه بوده اندملحق بهردوخواهدبود.
ماده ۱۱۶۶ – هرگاه بواسطه وجودمانعی نکاح بین ابوین طفل باطل باشد نسبت طفل بهریک ازابوین که جاهل بروجودمانع بوده مشروع ونسبت به دیگری نامشروع خواهدبود.
درصورت جهل هردونسبت بهردومشروع است .
ماده ۱۱۶۷ – طفل متولداززناملحق به زانی نمی شود.
۱۳۹۷/۰۴/۲۲ ۰۹:۳۵
پاسخ شما همیتک ارسال می شود
۱۳۹۷/۰۴/۲۲ ۰۹:۱۴
در مورد اموری که مختص زنان است مثل بکارت ولادت گفته زن قبول می شود چون اموری است که آنها از آن اطلاع دارند این در شرایطی که از نظر شرایط و قراین چیزی بر خلاف آن نباشد حال این شما هستید که این قراین را شواهد را پیدا کنید و بتوانید اثبات کنید حتما به آن رسیدگی می شود